Метою є: набуття знань про систему НАССР, законодавчі вимоги щодо безпечності харчових продуктів та здійснення державного контролю; ознайомлення із програмами-передумовами як фундаментом для створення системи НАССР. Закріплення отриманих знань шляхом відпрацювання практичних кейсів.
Метою є: глибинне вивчення 12 кроків та 7 принципів НАССР; набуття практичних навичок із розроблення документації (створення групи НАССР та оформлення відповідного наказу, опис харчового продукту, складання блок-схеми, аналіз небезпечних факторів, визначення критичних контрольних точок (ККТ), установлення граничних меж для кожної ККТ, установлення заходів моніторингу для кожної ККТ, визначення коригувальних дій, установлення процедур верифікації (перевіряння), ведення обліку).
Метою є: поглиблення знань щодо процедур валідації та верифікації, вилучення та відклику продукції, забезпечення простежуваності, перегляду та вдосконалення процедур, заснованих на принципах НАССР, та закріплення отриманих знань шляхом відпрацювання практичних кейсів; розгляд та обговорення типових помилок під час впровадження системи НАССР. Визначення термінів придатності харчових продуктів. Вимоги щодо маркування.
Метою є: вивчення працівниками операторів ринку: харчових продуктів основних вимог у сфері санітарного та епідемічного благополуччя населення; основ санітарії та мікробіології, шляхів контамінації харчових продуктів; профілактики інфекційних та неінфекційних захворювань, причин відсторонення працівників від роботи; гігієнічних вимог до потужностей; гігієнічних вимог до приміщень, де обробляються або переробляються харчові продукти; гігієнічних вимог до транспортних засобів; гігієнічних вимог до обладнання та інвентарю; гігієнічних вимог під час поводження з харчовими відходами; гігієнічних вимог щодо постачання води; вимог до гігієни персоналу потужностей, який працює у зоні поводження з харчовими продуктами; гігієнічних вимог до харчових продуктів; гігієнічних вимог до пакування харчових продуктів, включаючи первинне пакування.
|
|
Координатор: Аліна Ткаченко; e-mail: alina_biaf@ukr.net, тел.: +38 050 147 74 01